Connect with us

Hiburan

‘I Know I’m Still A Bad Boy, I Got Too Many D0sa’ – Caprice Jumpa Ustaz Ebit Belajar Solat Taubat

Published

on

Sering mengikuti perkemb4ngan antara satu sama lain di Instagram, penyanyi, Caprice akhirnya bertemu dengan pend4kwah bebas Ustaz Ebit Lew di sebuah masjid wilayah. Pertemuan yang dir4ncang oleh Caprice itu bertvjuan untuk mempelajari cara menunaikan s0lat tavbat yang betul sebelum dia berlepas ke London.

Caprice juga turut memuat naik gambarnya bersama Ustaz Ebit Lew beserta perbualan mereka di Whatsapp.

 

“Sesiapa kenal caprice lama, i hate flying. Every time sebelum nak fly, caprice akan buat solat taubat. 300% i know im still a badboii. I got too many dosa. Pergh, too many. But i also know 300% caprice sentiasa usaha untuk bantu ummah melalui the apps yang caprice try bina and through our jihad in education. Its never too late to taubat. Its only too late when youre no longer alive. Kita kene sentiasa rapatkan saf, perform our ibadah, and sentiasa hijrah no matter who we are or where we are in life. Today i randomly dm @ebitlew tak sangka terus reply! Syukur Alhamdulillah, thank you so so much for your time. I cannot thank you enough. InsyaAllah i pray tuhan balas balik jasa baik ustaz. Doa for me a safe flight to London and back to KL. For the ummah. For the country. For my fellow Malaysians. Salam.”, kapsyennya panjang

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Solat taubat. 😭🤲❤ . . . Sape2 kenal caprice lama, i hate flying. Every time sebelum nak fly, caprice akan buat solat taubat. . . 300% i know im still a badboii. I got too many dosa. Pergh, too many. . . But i also know 300% caprice sentiasa usaha untuk bantu ummah melalui the apps yang caprice try bina and through our jihad in education. . . Its never too late to taubat. Its only too late when youre no longer alive. Kita kene sentiasa rapatkan saf, perform our ibadah, and sentiasa hijrah no matter who we are or where we are in life. . . Today i randomly dm @ebitlew tak sangka terus reply! 😭😭😭😭😭 syukur alhamdulillah, thank you so so much for your time. I cannot thank you enough 😭😭❤❤ InsyaAllah i pray tuhan balas balik jasa baik ustaz. . . 🤲 doa for me a safe flight to london and back to KL. . . For the ummah. For the country. For my fellow Malaysians. . . Salam

A post shared by Caprice (@capriceofficial) on

Menerusi Instagram Caprice, dia meluahkan perasaan tidak g3mar untuk melancong mahupun menaiki kapal terbang. Tambahnya, jika dia terpaksa terbang juga, perkara pert4ma yang dia akan lakukan ialah solat tavbat walaupun dia seorang budak j4hat. Sebagai manusia, Caprice mengakui banyak melakukan d0sa dan sentiasa berusaha untuk melakukan keb4ikan demi membantu umat Islam yang lain.

Di samping itu, Caprice turut berk0ngsi perbualannya bersama Ustaz Ebit Lew di mana dia meminta ustaz tersebut untuk mengajarnya solat tavbat. Perasaan bersyukur dan ucapan terima kasih jelas diucapkan oleh Caprice sebaik sah4ja Ustaz Ebit Lew sudi meluangkan sedikit waktu dengannya. Dia turut berd0a agar Allah membalas jasa ba4k ustaz itu. Caprice turut memaklumkan bahawa dia akan ke London selama 7 hari dan tidak akan aktif di media sosial buat sementara waktu.

Menerusi Instagram Ustaz Ebit Lew pula, dia memuat naik satu video berserta kapsyen sewaktu berjumpa dengan Caprice. Menurutnya, dia sangat seb4k apabila berbincang dengan Caprice tentang betapa pentingnya dakw4h dalam menyatukan semua orang Islam. Tambahnya, sebagai manusia kita hanya perlu r3dha daripada Allah. Selain itu, Ustaz Ebit turut memberitahu bahawa Caprice seorang yang sangat b4ik dan mempunyai sifat rend4h diri. Sering mengikuti perkembangan masing-masing di Instagram, Ustaz Ebit berharap ramai anak muda di luar sana menjadikan Caprice sebagai id0la untuk berdakwah suatu masa nanti.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sebak tadi di Masjid Wilayah berjumpa @capriceofficial. Rezeki jumpa tadi. Berbincang tentang betapa pentingnya dakwah dan menyatukan semua orang Islam. Yang berilmu dan yang terasa jauh sangat dari Islam terpisah jauh. Sebenarnya kita semua hanya nak Redha Allah. Caprice menangis. Saya cakap padanya Nabi saw dah wafat. Dakwah ini kerja kita semua. Rindu pada Nabi saw . Baik sangat caprice ni orangnya. Rendah diri sangat orangnya. Menangis jer dari mula tadi. Berkongsi cara solat taubat dan amalan manzil. 7 ayat munjiyat. Ayat yang bila tengok makna dah terasa bahagia tenang. Katanya selalu ikuti saya di instagram. Saya pun selalu ikutinya . Semoga Allah terima beliau dan lebih ramai muda untuk menjadi idola ikutan anak muda dan masyarakat. Semoga selamat dan dipermudahkan perjalanan dakwah kita semua. Pohon doakan saya ada prokids remaja tour bermula minggu depan ke seluruh Malaysia. Semoga dapat berjumpa seramai mungkin anak remaja kita-ebitlew

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew) on

Sumber: Caprice & Ustaz Ebit Lew via Ohbulan

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending